Școala de Vară: Orientarea și Gestiunea Carierei 2018, Ediția 5-a Oradea

Oradea, Județul Bihor
Proiect educațional care propune să orienteze corect în carieră un număr de 200 de participanți din Bihor și județe limitrofe.
Vezi website
0 sustinatori
2158 vizualizari
134 zile ramase
0%
0.00 finantat din
10,000.00 RON
Aceasta campanie este finalizata

Proiectul ”Școala de Vară Oradea Orientarea și Gestiunea Carierei” are ca scop promovarea mediului academic orădean, a comunității bihorene și a mediului de afaceri bihorean, prin diverse activități pe care le vom interprinde alături de Asociația Frimelor Bihorene, Universitate din Oradea, Senatul Studenților Universității din Oradea, Uniunea Studenților Români și companii partenere și asociații studențești. Tinerii vor avea parte de un program foarte bine pus la punct de diverse activitați, în special cele de tip team-building care vor fi susținute de către partenerii noștri. Acesti viitori studenți vor experimenta viața de student și viața de camin, vor avea ocazia sa întâlneasca într-una din evenimentele noastre profesori și studenți de la facultățile actuale ale universității, aceștia accesând astfel oferta educațională și de ai informa în ce domenii vor putea aplica dupa terminarea studiilor.

            Cursurile de orientare in cariera a elevilor va fi efectuată de către Centrul de Consiliere și Servicii de Carieră, care vor ajuta beneficiarii să îți formeze o idee asupra care ar fi cea mai potrivită alegere pentru viața academică în urma căruia să se dezvolte armonios o viață profesională de succes.

 

Scopul acestui program este de a veni în ajutorul mediului de învățamânt liceal, al Universității din Oradea și Mediului de Afaceri Bihorean prin crearea unui spațiu comun de interes, prin care elevii de liceu, viitori studenti, implicit experti pe piața forței de muncă din Romania, ar avea oportunitatea de a intra în contact cu mediul de afaceri bihorean, stabilirea de legături inter-umane și de a le oferi șansa de a-și găsi o viitoare carieră pe domeniul ales. Dorim să venim cu o inovare în procesul de comunicare dintre mediul studențesc și mediul de afaceri, să fim pivotul care ușurează accesul studenților pe piața actuală de munca în Bihor.

Obiective:

  1. Oferirea de informații cu privire la oportunitățile existente de dezvoltare personala și profesională;
  2. Pregătire profesională pe diferite domenii de activitate;
  3. Evaluarea intereselor vocaționale pentru 50 de tineri elevi din județul bihor
  4. Orientarea în carieră potrivită a fiecărui participant;
  5. Identificării abilităților și competențelor în vederea orientării în carieră pentru 100 de elevi din 10 licee din județul bihor;
  6. Prezentarea mediului de afaceri orădean și a pieței forței de muncă prin intermediului a 4 stagii de practicăpentru 50 de elevi, 3 prezentări prezentări și 4 workshop-uri antreprenoriat, comunicare etc;
  7. Organizarea unui târg al facultăților și a Asociaților cu privirea la cunoașterea posibilităților oferite de sistemul academic orădean;
  8. Informarea a 50 de tineri cu privire la posibilitățile de voluntariat prin intermediul asociaților studențești;

 

Rezultatele proiectului vor aduce atât participanții cât și în mod indirect colegii participanților mai aproape de viața academică și cea studențească, vor genera o rețea de contacte prin care elevii vor putea avea contact mai adecvat cu relațiile interumane formate în urma proiectului:

  • Sporirea gradului de informare a elevilor cu referire la Universitatea din Oradea. Creșterea șanselor ca elevii să opteze pentru mediul academic bihorean. Creare de viitoare resurse umane și experți pe piața forței de muncă din Bihor.
  • Capacitarea studenților în a se implica în proiecte reale în mediul asociaților de studenți/tineret;

Importanța unui asemenea proiect este relevată prin necesitatea dezvoltării de legături interumane mai solide și relevante între instituțile de învățământ superior și cel liceal. Cunoașterea abilităților și competențelor proprii este un punct cheie pe care proiectul va pune accent în așa mod ca beneficiarilor să li se dezvolte un simț al importanței alegerii din timp a unei facultăți și profesie potrivită.

Beneficiul social/economic se va regășii în reducerea ratei de abandon școlar și profesional, a creșterii ratei de promovabilitate atât la examenul de bacalaureat cât și în cadrul vieții academice. Acești viitor studenți vor avea oportunitatea de a merge în vizite de studio în companii partenere ale proiectului prin sprijinul partenerului principal al proiectului ”Asociația Firmelor Bihorene”.

Bugetul Proiectului:

1) Materiale (Mape,ecusoane, roll-ups, pixuri, papetărie)
a. Mape = 200 x 3.2 ron + TVA per mapa = 640 RON;
b. Ecusoane = 200 x 0,8 ron + TVA per ecuson = 160 RON;
c. Roll-ups = 4 x 250 ron + TVA per roll-up = 1000 RON;
d. Pixuri = 250 x 2 ron + TVA per pix = 500 RON - Personalizate
e. Hârtie Top = 5 topuri ori 12 ron = 55 RON;

i. Total Cheltuieli materiale = 2000 RON;

2) Activități:
a. Team-Building events – 2000 RON;

3) Suport Catering: a. Catering pentru participanți pe perioada proiectului – 6000 RON

Nu a sustinut nimeni aceasta campanie momentan.